Close

Tänzer

korinna

Cziegler Korinna

Ovis korom óta táncolok. Fontosnak tartom a hagyományőrzést és hogy megmutassuk másoknak a hagyományainkat. A tánccsoportnak hála olyan élményekkel gazdagottam amiket sosem fogok elfelejteni.

palcsi

Pál Kata

Azért kezdtem el táncolni, mert a családom és a tánc között volt már kötődés, nővérem már itt táncolt, és bálokban megtetszett ez a fajta tánc. Emelett a társaságot tesóm nagyon dícsérte, és én is tagja szerettem volna lenni ennek a “családnak”.

tami

Bancsu Tamara

Azért kezdtem el táncolni,hogy egy közösség tagja lehessek.

trixi

Bancsu Beatrix

“Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem, hogy minden lépést élvezz míg odaérsz.”

fanni

Palatinus Fanni

A tánc az a biztos pont az életemben, ami kizökkent a hétköznapokból. Egy olyan társaság vesz körül, akikkel együtt nevethetek, mindent megbeszélhetek, mint egy nagy család.

hene

Heil Henrik

Az ember a csoport vezetőjének a fiaként persze hogy elkezd táncolni, de nem is bántam meg.

petra

Kungler Petra

A tánc minden gondomat elfeledteti, tánc közben az vagyok, aki csak lenni akarok az adott pillanatban.

erb

Erb András

Azért kezdtem el táncolni mert hallottam, hogy már jár pár évfolyamtársam és jó a társaság is. Később mint kiderült igazuk volt, így hát maradtam és azóta is szeretem csinálni és folytatni is akarom még egy ideig.

dalma

Aczél Dalma

A tánc nekem azt jelenti, hogy azt csináhatom amit szeretek és nem kell más dolgokkal foglalkoznom.

pufi

Neizer Norbert (Pufi)

Azért kezdtem el táncolni, mert az általános iskolában anyukámék nagyon szerették volna, hogy táncoljak. Pedig nem akartam, viszont az évek alatt megszerettem, mert jól éreztem magam táncolás közben, jó társaságban voltam. Amikor a Leőwey Tánccsoportba lehetett jelentkezni már nem volt kérdés, hogy be fogok iratkozni. Ekkor azért a tánc és a tánccsoport, mint olyan szintet lépett, itt már fontos volt, hogy kerüljek be egy táncba, hogy utazhassak és, hogy sok barátot szerezzek. Rengeteg jó élményt szereztem szerencsére, és közben rájöttem, hogy a tánc a magyarországi német identitástudatot is növelte bennem.

hanna

Dobi Hanna

Mindig fontos volt számomra a tánc, emiatt is csatlakoztam. A remek társaság és a hangulat csak fokozza az élményt, amit a tánccsoport nyújt.

palcsi

Pál Zsófi

Én ebben nőttem fel, és ezzel megkaptam egy olyan társaságot akik nélkül már nem lenne ugyanolyan jó a pénteki napom!